Rosenröda familjeliv!

Familjelivet är hittils inte alls som jag hoppats på. Såg fram emot mys i soffan och att komma närmare min sambo och faktiskt bli en familj. Istället fick jag en familj där det förväntas att mamma (jag) ska vara mamma, ta hand om disk (även om jag inte varit hemma), ta hand om tvätt, ta kattlådan, vara pigg och glad och helst kåt och tacksam med! Är inte allt detta uppfyllt varje dag blir mamma kritiserad, "Jasså har du inte tagit tvätten idag heller" eller "Mata inte så mycket" (om lilleman nån gång skulle spy, av ett vanligt mål mat ska då sägas)

I morse skulle jag och Kasper åka med sambon till jobbet så att vi kunde ta med bilen hem, sambon ska på julbord ikväll och behöver eventuellt hämtas så vi behöver bilen. Gick upp 05.30 och började ge Kasper mat och han är lite seg med maten ibland så när kl var 06.00 började sambon stå och stirra på oss eller på annat sätt visa att han började bli stressad. När jag sen då 06.15 sätter ner Kasper i bilbarnstolen började han spy, rejält. Så det var väl bara att ta av alla kläder, overall och pyjamas och in i duschen med honom och torka ur det värsta ur stolen (sambon tog Kasper och jag stolen för jag hade redan blivit så stressad och irriterad av att sambon stog och stirrade m.m) Får då även kommentaren att jag bara skulle gett Kasper lite mat så han inte var jätte hungrig så vi kunde åkt normal tid (06.15) vilket jag inte tyckte var så snällt eftersom han gnydde första gången vid 03.30 inatt (han brukar normalt sova till 06-07, så tänkte därför att han inte var hungrig redan då, han hade dessutom fått två täta mål innan vi la oss 21 och 23) Men det är väl fel att mata sin son kanske?!

När vi väl kommer ut till bilen och åker iväg märker jag att sambon är stressad och gärna kör på lite fortare så jag ber han att inte köra så fort för att det kan vara halt och komma djur, tänk på Kasper. Men ändå hela vägen långt över hastighets begränsningen. Är jätteledsen och arg för hans ointresse för Kasper och att han aldrig kan lyssna på vad jag säger när det gäller Kasper eller någonting annat heller.

Skickade sms om att han skulle fundera över sin egen papparoll innan han kritiserar mig nästa gång och fick till svar att han inte alls kritiserar mig eller så utan bara var stressad. Jag känner mig kränkt och oförstådd jämt så nog fan är det kritik på vad jag än gör. Ingenting som mamma har blivit rätt! Kunde inte ge min son en riktig förlossning eller ens tid att växa till sig i magen. Kunde inte ge han den mat han förtjänar (bröstmjölk) och det mesta sen födseln skulle jag väl gjort annorlunda för jag tar väl inte hand om min son. Jag älskar min son mer och mer för varje dag och gör allt för att det ska vara bra för honom och att han ska vara nöjd! Men det räcker väl inte!

Min sambo tycker dessutom jämt att Kasper är jobbig som är vaken på kvällen och tycker att han ska sova, men Kasper har sin mesta vakentid efter kl 17 till 00. Men sambon tycker att Kasper ska sova så vi kan äta mat ifred! Vi är en familj! varför inte glädjas istället åt att han har mer vakentid?!

Är arg, ledsen och besviken!

Kommentarer
Postat av: Tina

Jag tycker du verkar vara en toppen mamma. SÅDETSÅ!!Jag har en kompis som sa nåt väldigt bra till mig efter att blev besviken på sambon och barn grejjen. Att oftast så har det med deras dåliga samvete att göra när dom kritiserar oss. Dessutom kan dom nog känna sig lite utanför efter som barnen blir lite mer mammiga efter som vi är hemma med dom första tiden. Det är svårt för som att sätta sig in i rollen som pappa lika fort som för oss.När baren blir äldre så kommer dom ha en större pappa roll och dom kommer tycka det är "roligare"Min sambo har varit borta väldigt mycket på helgerna då han jagat och i veckorna jobbar han. Och efter som jag ammar är det jag som helatiden ger mat. Så han har börjat vänja sig av med flaskan. Och när sambon är själv med våran son funkar inte matningen och sonen skriker. Och då säger han till mig att jag måste mata med flaska på dagarna och bl.a. Bl.a. Bl.a.Men egentligen är han nog medveten om att han varit borta förmycket och att sonen då blivit mammig. Så dör kommer det dåliga samvetet in. Men då lägger han över det på mig att jag måste ge flaska på dagarna. Hänger du med hur jag menar eller blev det rörigt ?Ibland undrar jag vad och hur dom tänker. Inget ursäktar din sambos beteende.Kram

2011-12-02 @ 09:25:03
URL: http://lillagluppsk.wordpress.com/
Postat av: Eleonor & Adrian <3

Håller med Tina, du verkar vara en jättebra mamma. Saker blir inte alltid som man tänkt sig men det är ingenting man kan råda över eller som du ska ha dåligt samvete över alls. Är helt övertygad om att du gör det som är bäst för Kasper. Ang din karl vet jag inte vad jag ska råda dig. Kanske vore bra för honom att ha Kasper helt själv en helg för att se hur mycket jobb det faktiskt är?Styrkekramar i massor till dig!

2011-12-02 @ 18:01:22
URL: http://mommyedition.blogg.se/
Postat av: Eleonor & Adrian <3

Kanske inte funkar men är han ledig i mellandagarna så säg att du vill gå på mellandagsrean med någon kompis och att han får ta kasper då. blir ju inte lika lång tid men kanske tillräckligt för att förstå att man har händerna fulla. Får han fixa med sina bilar jämt borde ju du kunna få en dag på stan iaf!!

2011-12-02 @ 19:45:26
URL: http://mommyedition.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0