Strömlösa!

Kom hem vid halv nio typ och hade ingen ström! Det är tur man har vedspis och kamin så man slipper frysa och man kan laga mat! Såååå mysigt med massa tända ljus <3

Off to Foxlanding!

Ja då ska jag och lillkillen till Rävlanda idag då och hälsa på mormor, morfar och moster. Har vi tur kanske vi får träffa nån kusse med och kanske morbror.

Blir nog att sova över där för här hemma är så fruktansvärt tråkigt!!

Kram på er!

Depp

Jag är inte den som äter dåligt... men idag åt jag tre mackor vid 12 i förmiddags och först vid 22 nu fick jag i mig några beundransvärda falukorvsbitar med snabbmakaroner. Yeeeey! Ibland tär det på en att vara mamma, speciellt när karln inte kan behaga vara hemma.

För övrigt har jag en härlig höstdepp om att vara fruktansvärt missnöjd med min kropp, illamående över den till och med. Det värsta är att ingen träning kan få bort lös hud och bristningar. Nu spelar det ingen roll vad jag gör med min kropp... den är ändå förstörd! kommer aldrig någonsin mer känna att jag är snygg och kunna titta mig själv i spegeln och säga att jävlar i mig där står en kropp som heter duga! Har alltid annars varit ganska så nöjd med mig själv. Men vet att jag aldrig någonsin kommer få känna så igen. Det är det värsta när man får barn. Att man offrar hela sin kropp. Tur att man får något tillbaka på det!

Kram på er!

Effektiv dag!!!

Sambon kom hem direkt efter jobbet idag och vi har fått städat hela huset!! (så gott som i alla fall.. allt är dammsuget å svabbat å undanplockat!) Nu är det bara tvätten kvar å den ska jag ta hand om i morgon!! (allt är rent!!!!) riktigt najjs!! så idag kan man gå och lägga sig med gott samvete!! :)

Hoppas alla haft en bra dag!! kramar

Gah! sur man kan bli!

Jag är för svag mot sängens skri!! Den ropar alltid på mig när jag har kommit upp i bra tid så skriker den som faan för att få mig dit igen!! Och allt som oftast kommer jag ju mitt dumma fån. Sov mellan halv 9 och 12 (skulle BARA sova en timma) jaja.... vi fortsätter med tvätten. Ska tvätta nästa påse ärvda kläder till lilleman (har sorterat massa ärvda kläder i storleksordning så att man lätt bara kan ta nästa storlek och tvätta upp och lägga in i hyllan!)

Så ser min dag ut. TVÄTT TVÄTT TVÄTT!!!!!!

Kram på er!

Goooooomorron!!!

Bästa natten på jääävligt länge!! lilleman somnade kl 00, vaknade lite vid två (igen) men somnade om av lite vaggning. Kl 06 ringde sambons alarm, liten sov fortfarande men vi gick upp och jag gjorde mat och bytte blöja så han skulle vakna.... åt hälften och stensomnade igen^^ jaja... nu är jag på tok för pigg för att somna igen så nu har man satt på första tvätten och äter frukost och dricker varm choklad!! det är najjjs!!

Kram på er!

Så var det med de!

Ja Kasper verkar bättre... Inga gallskrik idag och inte sen kl 17 igår. Var väl nån period eller nått för nu slinker maten i utan problem och han skriker inte heller mellan matningarna. Vi la oss 23.30 igår och somnade väl vid 00 snåret. kasper gnällde lite vid 02 men somnade igen efter lite vaggande. Sen vaknade vi kl 05.30 så det var en helt ok natt! :) Köpte nya magdroppar igen igår med för vi tänkte att det kunde vara det kanske men han slutade ju skrika innan han fått dem... sen har dom nog ett par dagar innan dom ger verkan.

Har funderat ut lite vad jag vill ha gjort i huset nu med och skrivit en lista... finns något att göra i varje rum! :)

Snart desperat!

Kasper bara skriker och skriker och skriker!!! Har fått hålla stenhårt på fyra timmar mellan målen de senaste tre dagarna annars ska han ha flaskan hela tiden. Napp hjälper inte, den vet han att han inte får nått ur.

Men så är det dessa jäkla matningar. Jag ger ju flaskan nästan enbart nuförtiden då jag själv inte verkar ha någon mjölk. De första 80 ml går ner ganska enkelt under alla matningar sen börjar skriken! Bra temperatur på mjölken! Så jag reser honom upp och rapar (oftast kommer det ingen rap) och går runt med han mot axeln tills han lugnar sig igen (kan ta 10 min) sen lägger jag honom i famnen igen vilket oftast är helt ok tills han får flaskan mot läppen, då gallskriker han igen och man får ingen kontakt med han och han verkar inte märka flaskan.
Ibland sitter jag kvar med han i famnen trots skriken och fortsätter hålla flaskan mot läppen och oftast då tar han flaskan igen men endast för att äta max 10 ml, och så skriker vi igen! lyfter upp han mot axeln igen och går runt med han tills han är lugn. Det tar alltså mellan 1-2 timmar att få i han 160 ml (för fyra dagar sen tog det max 20 minuter)

Vad sjutton ska jag göra?! Han verkar inte ha feber (vi har bara en "vuxentermometer" som man har i munnen men har haft den i armhålan på han i 10 minuter trots att den piper (mamma köpte en lite nyare modell fast typ samma termometer och den stod det att man kunde gör så)) men då visar tempen bara 36,5 (reagerar inte på att den är låg för jag själv har alltid legat under i temperturen, och även han varje gång vi mätt vilket jag gjort några gånger på måfå för att se vad han har) Men känns som man borde införskaffa sig en riktig temp! tycker det är krångligt att ta i rumpan och armhålan tar sån tid, napptermometern ska tydligen inte vara helt tillförlitlig heller så vad ska man ha?

Har försökt ringa bvc men kommer bara till vårdcentralen (man kopplas automatiskt dit när inte bvc har telefontid) Nu äntligen sover han lite i alla fall!

Hoppas någon kan komma med något tips eller vad sjutton det kan bero på!
Kramar på er!

Att döpa eller ej?!

Jag är så kluven i hur jag vill göra gällande dop. Jag tycker att det är väldigt vackert med dop. Men under konfirmationstiden avsa jag mig allt som hade med kristendomen och svenska kyrkan att göra, prällen var pedofil och då ansåg jag att om kristendomen tillåter det där så vill jag inte ta del av det, är därför heller inte konfirmerad! Jag är döpt, sambon är det inte, och heller inte konfirmerad.

Jag har hela min barndom i svenska kyrkan, mamma barntimmar, miniorer, juniorer, kör, bodde på kristen camping med massa aktiviteter som barn m.m. För mig känns det egentligen naturligt att döpa sitt barn men samtidigt känner jag att varför ska jag dra in min son i kristendomen när jag avsa mig den?! Jag är inte troende alls, men känner ändå till viss del för kristendomen.

Jag behöver ju inte gå på massa aktiviteter inom kyrkan med min son om jag inte absolut vill det. Det räcker ju om vi döper honom. Eller har man för mycket dubbelmoral då? Om man själv inte vill ingå i kristendomen men ändå placerar sitt barn där?! Snacka om beslutsamhetsångest!

Ge gärna lite åsikter om vad ni tycker angående dop eller namngivningscermoni!

Kram på er

Wooohoooo!!

Tror bannemej de funkar! Vad tycker ni?Och ja jag vet att det är svinto håret men de måste de va om jag alls ska kunna styla det!!

Kram på er!

Felix tomatketchup funkar till allt! Eller?!

Ja nu återsår det att se om detta påstående faktiskt är sant! För just i detta nu, sitter jag med ketchup i håret! Har hört och läst att ketchup ska ta bort det gröna som kan bli om man tex bada i klorvatten! Så nu är dett upp till bevis om felix tomatketchup verkligen funkar till ALLT!
Lägger upp resultatet sen me!

HJÄLP! Grönt hår!

Eller nää kanske inte. Sambon kom in så skulle vi dricka kaffe och jag diskar ur ett glas lite snabbt så säger sambon:
-"Oj, vänd dig om en gång"
-"Va, vadå?!" (trodde jag hade nått stort djur eller nått i hövvet)
-"Ditt hår är jättegrönt!"

Gaaahhh! Frågade han förra veckan om han tyckte det började se grönt ut eller inte å då va svaret nej då, inte alls (kollade inte på mig självklart) Så nu sitter jag här med grönt hår! (mest i nacken)

Har hört att ketchup kan funka. (!?) Nån som vet?

Har alltså fått det gröna håret pga vattnet här hemma, vi har egen brunn så det innehåller troligen mycket koppar när det spolas ut (antar att det är gamla kopparrör liksom)

hoppas ni andra har en bättre dag! kram

Såååå tråkigt!

Det här har nog varit en av de tråkigaste dagarna någonsin. Kanske för att jag såå hoppats på en bra och rolig dag. Fick bra med sömn men fick ganska snart sonen upp i sängen när pappa inte hade lust längre, Kasper ville inte sova i vagnen ute medans pappa grejjade bilar så då fick jag vakna med missnöjd unge istället. Ganska snart därefter så bestämde sig karln för att åka till jobbet och jobba lite (dels för att han var "tvungen" och dels för han ville fixa några egna grejer). Jag har suttit själv i huset i ödemarken utan möjlighet att kunna ta mig någonstans då vi för tillfället bara har en fungerande bil som sambon då hade till jobbet. Det händer inget ikväll och återigen sitter jag själv i huset, sambon var hemma och åt och gick sen ut i garaget. Nä men jag trivs verkligen och tycker livet är helt underbart! Det suger...

Gomorron gomorron!

Idag har jag fått sova hela natten och älsklingen har tagit nattamatningar! Guld värt! Nu sover liten sittandes i min famn, ligga var inget kul!

Idag vill jag hitta på något riktigt kul, men de lär väl inte hända...

Sambon är och jobbar pga att hans chef tar in för mycket jobb som måste bli klara på för kort tid, det är B!

Hoppas ni får en bra dag! Kram

Där ser man!

Alltid ska man lära sig något nytt om den man bor med! Kom av någon anledning in på "Kapten röd" och samon säger att han skulle kunna tänka sig att gå och se han nån gång.
-"Vafaaaan! han spelade ju förra helgen i kinna!" säger jag. Hade tänkt att vi kunde åkt dit men tänkte att inte gubben min vill se han. LOL

Så här sitter vi nu och lyssnar på Kapten röd och funderar på att gå på en spelning med han i Uddevalla den 6 januari. Lustigt!

God förmiddag!

Fattar inte vad som hänt med våra underbara nätter (00.00-01.00 till 06.00-07.00) två dygn har lilleman ätit varannan var tredje timma och aldrig orkat hålla sig vaken för att äta ett helt mål... Förkylning på gång?

Igår köpte vi ny strl på blöjor! Redan treor! (5-8 kg) Vart har våran lille kille tagit vägen? Vi hade prematurblöjor för två och en halv månad sen ju! Nu kan han sitta med stöd enbart för ryggen (bara ett par minuter åt gången) Skickade mms på när han sitter till mormor och farmor som blev mycket glada och malliga! hihi :) så kul!

Avtrycken vi gjorde häromdagen blev sådär men hade dom blivit perfekta hade det inte varit lika charmigt! Ska lägga ut bild på den med. Ett helt sett med lera, dubbelram för trycket och bild och lite stickers för 30 spänn på gekås i ullared. Snyggt och kul minne för billig peng!

Har förresten ett par grymma tips till er med barn!
Istället för att behöva ligga och skura golven under barnmatstolen efter barnet ätit lägg en bit vaxduk under så kan man bara ta bort den och skölja av den i duschen när barnet ätit färdigt!
För mindre barn som inte är så förtjusta i att bada eller om man för den delen inte klarar av att hålla bebisen i badet samtidigt som man tvålar och annat, lägg barnet på en uppblåsbar skötbädd (en såndär vit i plast som man blåser upp kanterna på) och duscha henne/honom. Jättesmidigt och väldigt uppskattat av våran son!

Ha en bra dag alla! kram

Kväll

Nu blir det mys i soffan med chips saft och nya serien Grimm på 6an :)

BUUURRRRRRRRR!!!!

Fyyy fan va kallt det är!!! fryser som bara den! 13 grader här nu! har bäddat ner lilleman med varma kläder och täcke så han fryser inte! har ont i nacke och huvud så jag vet inte vart jag ska ta vägen, mest därför jag inte har gått ut och hämtat ved för det är TUNGT! Och min kära sambo hämtade ingen ved igår när han kom hem heller så här får jag sitta och frysa.....

Är lite bitter idag för ha sovit dåligt. Kasper ville ha mat halv 4 redan så jag var inte så matcho då. Sen la vi oss igen och så skulle han ha mat igen kl 6 (!?) vad hände där lixom? Sen läckte självklart blöjan... i min säng... (bara kiss men ändå) fixa det och sen försöka sova en stund igen.... skitdag idag!

Blev inte riktigt som jag tänkt!

Men det är ju så det blir med småbarn! Innan jag kunde laga mat blev det dusch för lilleman på grund av en liten bajs incident! Och mat skulle han tydligen inte ha sen efter duschen, eller innan maten, men just när jag och sambon sätter oss och börjar äta vaknar han och en stund senare är det akut! "MAAAAT! ge mig mat!" ja att ge mamma och pappa en stund att äta är väl taskigt! :) tur han är så charmig! nu blir det myyyys och att ta avtryck i lera på Kasper's hand medans han sover!!!!

Maaaaat!

Nu ska jag ge Kasper lite mat, amning räckte inte så blir lite ersättning nu. Sen ska jag göra pannbiff potatis och brunsås till mig och sambon....  har missat förmiddagsbadet med grabben idag med så kanske blir i eftermiddag, annars blir det bada i morgon istället!

Värk...

Skulle verkligen behöva ta tag i min värk igen... Sen jag var 12 år har jag haft värk i ben, höfter, rygg, nacke och fötter. Sökt hjälp hos flera olika läkare som alla sagt att jag varit omusklad eller att jag har växtvärk (skall då även tilläggas att när jag började få ont (12 år) då var jag som mest tränad. Tränade fotboll och spelade matcher, tränade med skidklubben (på vår sommar och höst var det jogging/ springa och på vintern, om snö fanns, skid åkning) ridning, cyklade mycket och var allmänt aktiv.  Jag har gått hos flertalet sjukgymnaster och psykologer (för när jag började få ont blev jag även deppig då jag hade såpass ont att jag slutade med fotbollen och många andra "spring" aktiviteter vilket i stort sett var det jag levde för) Så med andra ord har jag i 11 år haft smärta i olika delar av kroppen utan att egentligen veta varför.

Utöver smärtan har jag symptom som extrem trötthet, depprission, ångest, orkeslös, domningar i två fingrar, dålig blodcirkulation i fötter och händer. Ibland om sambon petar på mig kan det vara fruktansvärt smärtsamt.

Alla dessa symptom finns hos personer med fibromyalgi. En väninna till mamma tipsade henne om att kolla upp de (mamma har liknande symptom) och jag och mamma började läsa på internet om sjukdomen (jag var väl ca 15-16 år när vi "hittade" sjukdomen, ingen av oss hade hört talas om den innan) Till min stora förvåning stämde ju massa på mig! Det fanns fler personer därute som hade samma smärta, ångest och kände samma hjälplöshet! En sjukdom som få allmänäkare vet vad den innebär, och många blir hemskickade utan att ha blivit tagna på allvar! "Det syns inte, därför har du inte ont!"

Jag ska börja föra dagbok dagligen över hur jag känner mig! Varje dag de senatse två veckorna har jag haft så ont i hälarna och fram i hålfoten när jag går upp att jag typ stapplat mig fram. Det brinner mellan skuldrorna och upp i nacken och benen känns som dom blivit överkörda. Höftpartiet är stelt och ömt. Detta då för att en läkare lättare se hur jag har ont. Det är ingen idé att gå till läkaren och säga att "jag har ont och vill komma till en reumatolog (tror det heter så) för jag tror jag har fibro" utan bevis. För sam sagt syns det inte finns det inte!

Hoppas alla får en bra dag! Kram

Lillördag!

Vaknade i morse och det var 12 grader... -1,5 ute (kl 05.00) så det vara bara å ta på sig onepicen och ta kasper med sig under täcket. Mysigt! Nu eldas det för fullt i alla fall! Känns att nu är vintern skrämmande nära!

Igår var jag och Kasper och hälsade på M och I första gången vi ses på över tre månader! Helt sjukt och underbart kul att träffas igen! Hoppas vi kan träffas lite oftare framigenom!

Nu ska jag äta en tråkig frukost och dricka mängder av KAFFE! (mängder är kanske för mig bara ett par koppar... kanske tre, stora latteglas ska då tilläggas!)

Funderar lite vad denna dan kan ge mig... Får nog i alla fall bli en promenix i det fina vädret, men hade ju då varit skönt om värken släppte med :/

Bjuder även på en härlig morgonruffsbild!


Första inlägget på en ny början!

Midheaven.blogg.se har funnits även innan. Dock med annan stil och fattigt innehåll!

Denna gången kommer jag blogga om mig, min son, mitt liv tillsammans med sambo och barn, renovering av hus (eller planer i alla fall!), bakning, matlagning, djur och så vidare!

Idag är min son 2 och en halv månad lite drygt och är 57 cm och vägde i onsdags 5020 gram (han föddes 4 veckor för tidigt med kejsarsnitt pga bristande funktion av moderkakan vilket gjorde att grabben inte fick den näring han behövde. Han vägde då när han föddes 2070 gram och var 44 cm lång.) Kommer skriva en liten förlossningsberättelse lite senare när jag har mer tid!

Jag bor med min sambo (även far till sonen) i ett gammalt torp som är dåligt isolerat med ändå mysigt! (kan elda hela dagen och kvällen så det är go värme 20-25 grader men på morgonen när man vaknar är det mellan 12 och 15 grader) Vi har två katter, en hane Ramses som är stor rödvit katt på 5 kg och en hona Luna tigrerad sköldpadd och vit i färgen och väger ca 4 kg, hennes mamma var skeppskatt men Luna fick inga extra tår.

Bloggen kommer även att stylas om men detta kommer jag behöva hjälp med för jag fattar nada av alla dessa koder och annat!

Krams!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0